WAT WIL IK NOU EIGENLIJK?

Peace of Mind van Kim Voets, natuurcoaching Drenthe

𝐖𝐀𝐓 𝐖𝐈𝐋 𝐈𝐊 𝐍𝐎𝐔 𝐄𝐈𝐆𝐄𝐍𝐋𝐈𝐉𝐊?
+ 7 tips om authentieker te leven.

Het leven kan soms aanvoelen als een groot mysterie, vooral wanneer we worden overspoeld met talloze keuzes en mogelijkheden. Dat kan je onzeker maken over wie je bent en waar je naartoe wilt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen worstelen en mij benaderen voor coaching met de vraag “Wat wil ik nou eigenlijk?”.

Het niet weten wat je wilt hoeft niet per se een probleem te zijn, maar het kan er wel een worden als het leidt tot gevoelens van verwarring, onrust en frustratie. Dit kan leiden tot twijfel over jezelf en je vaardigheden om je doelen te bereiken. Vaak moet de uitkomst van de keuze of richting ook nog eens perfect zijn en iets bijdragen aan de wereld. De lat van de verwachting ligt dan zo onbereikbaar hoog, dat je er stress van krijgt, met als gevolg dat je dan helemaal maar geen keuze meer maakt.

Toch ervaar ik bijna altijd dat mensen juist heel goed weten wat ze willen. Ze worden helaas vaak gehinderd in het kiezen van richting door belemmerende gedachten en overtuigingen zoals:
– “Wat ik doe of kan stelt niet zoveel voor”
– “Als ik weer iets anders ga doen, vinden anderen me wispelturig/een slappeling/besluiteloos”
– “Ik kan het niet maken. Het is egoïstisch om echt te gaan voor wat ik wil (tegenover mijn ouders, kinderen, partner)”
– “Alles hangt van mij af” of “ik ben verantwoordelijk voor (de zorg van, inkomen voor)”

Coaching helpt je om deze obstakels te herkennen en om je verlangens, talenten en authenticiteit te ontdekken. Ik coach met actief gebruik van de natuur. Hoe dat werkt en wat de meerwaarde van buitencoaching is, leg ik hier uit. Bewustwording stelt je in staat om blokkades te overwinnen of soms ook te accepteren en vrij te zijn om echt je eigen pad te kiezen.

Mijn 7 tips voor een authentieker leven kunnen je alvast de goede richting op helpen:

1. Stel doelen die bij jou passen en jou gelukkig maken, en niet anderen.
2. Wees eerlijk tegen jezelf over jouw behoeften, verlangens en doelen. Dit geeft duidelijkheid en focus.
3. Leef in het moment. Door je op het heden te concentreren, kun je beter verbinding maken met jezelf en je omgeving. Meer hierover leren? Doe dan mee aan ‘Mindful Experience’ op 17 september ‘23
4. Blijf in beweging en experimenteer met nieuwe ervaringen en vaardigheden om jouw passies en talenten te ontdekken of te ontwikkelen.
5. Geef jezelf toestemming om fouten te maken en te leren van uitdagingen en teleurstellingen.
6. Omring jezelf met mensen die jou accepteren en jou ondersteunen in wie je echt bent.
7. Maak tijd voor dingen waar je helemaal in op kunt gaan en die jou gelukkig maken en voldoening geven. Het leven is te kort om je tijd te verspillen aan activiteiten waar je geen plezier aan beleeft.

Spreken de tips je aan, maar heb je nog wat coaching nodig om ze echt in je leven te integreren? Neem dan contact met me op. Ik help je graag!